Evenementen

Chinees Nieuwjaar, het grootste festival en de langste feestdag van China

January 25, 2024
Laatste bedrijfsnieuws over Chinees Nieuwjaar, het grootste festival en de langste feestdag van China

2024 Chinese Nieuwjaar datum: 10 februari, zaterdag, jaar van de draak

Het Chinese Nieuwjaar, ook wel bekend als het Lentefeest of Lunar Nieuwjaar, is het grootste festival in China, meestal met een vakantie van 7-8 dagen.de traditionele CNY viering duurt langer, tot twee weken, en het hoogtepunt komt rond de Lunar New Year's Eve.

China wordt in deze periode gedomineerd door iconische rode lantaarns, luid vuurwerk, massale banketten en parades, en het festival veroorzaakt zelfs uitbundige vieringen over de hele wereld.

2024 is het jaar van de draak.

In 2024 valt het Chinese Nieuwjaar op 10 februari. Het is het jaar van de draak volgens de Chinese dierenriem, die een cyclus van 12 jaar heeft met elk jaar vertegenwoordigd door een specifiek dier.Mensen geboren in het jaar van de draak, inclusief 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, en 2024 zullen hun dierenriemjaar van geboorte (Ben Ming Nian) ervaren.

Tijd voor een gezinsbijeenkomst

Net als Kerstmis in westerse landen is het Chinese Nieuwjaar een tijd om thuis met de familie te zijn, te praten, te drinken, te koken en samen van een goede maaltijd te genieten.

In tegenstelling tot het universele Nieuwjaar dat op 1 januari wordt gevierd, is het Chinese Nieuwjaar nooit op een vaste datum.maar vallen over het algemeen op een dag tussen 21 januari en 20 februari in de Gregoriaanse kalender.
 
Hoe lang duurt het festival? De meeste mensen in China hebben minstens zeven dagen vrij, waaronder drie dagen wettelijke vakantie, en het voorgaande en volgende weekend.

Waarom heet het het Lentefeest?

De festivaldatum is in januari of februari, rond de Chinese zonnetermijn het 'Begin van de lente', dus het wordt ook wel het 'Lentefestival' genoemd.

Hoe vieren de Chinezen het festival?

Wanneer alle straten en steegjes versierd zijn met levendige rode lantaarns en kleurrijke lichten, nadert het Chinese Nieuwjaar.Na een half maand drukke tijd met een huis voorjaarsschoonmaak en vakantie winkelenDe festiviteiten beginnen op oudejaarsavond en duren 15 dagen, tot de volle maan arriveert met het Lantern Festival.Blader naar beneden en laten we kijken naar de belangrijkste tradities en praktijken van het Chinese Nieuwjaar.

Huis schoonmaken en inrichten
Het maakt niet uit of je in een stadsappartement of een villa op het platteland woont.Er moet een ijverige huisvrouw zijn die al haar energie uitbrengt om het huis grondig schoon te maken voor het Chinees Nieuwjaar.Veeg, veg, veeg, was... soms moet de hele familie helpen met de klusjes.om ervoor te zorgen dat het huis is vrij van het oude jaar stof en is voorbereid op het nemen van het fortuin van het nieuwe jaarDan wordt elk huis versierd met de meest favoriete kleur, de heldere rode lantaarns, Chinese knoopjes, Spring Festival couplets, 'Fu' personages, en rode ramen papier-cuts.

Huis schoonmaken en inrichten

Het maakt niet uit of je in een stadsappartement of een villa op het platteland woont.Er moet een ijverige huisvrouw zijn die al haar energie uitbrengt om het huis grondig schoon te maken voor het Chinees Nieuwjaar.Veeg, veg, veeg, was... soms moet de hele familie helpen met de klusjes.om ervoor te zorgen dat het huis is vrij van het oude jaar stof en is voorbereid op het nemen van het fortuin van het nieuwe jaarDan wordt elk huis versierd met de meest favoriete kleur, de heldere rode lantaarns, Chinese knoopjes, Spring Festival couplets, 'Fu' personages, en rode ramen papier-cuts.

Familiereünie-diner Nieuwjaarsavond

Het Huis is de belangrijkste focus van het Lentefeest. Alle Chinezen slagen erin om uiterlijk op nieuwjaarsavond naar huis te gaan voor een hereniging met de hele familie.De belangrijkste maaltijd op alle Chinese menu's voor een reünie diner zal een gestoomde of gebraden hele vis zijnEr worden verschillende soorten vlees, groenten en zeevruchten gemaakt in gerechten met gunstige betekenissen.Terwijl rijstkoeken voor ZuiderlingenDe nacht wordt doorgebracht met het genieten van dit feest samen met vrolijk familiegesprek en gelach.

Het geven van rode enveloppen

Van pasgeboren baby's tot tieners. Geluksgeld wordt gegeven door senioren, in rode enveloppen verpakt in de hoop kwade geesten uit de kinderen te verdrijven.De bankbiljetten van 100 tot 500 CNY worden gewoonlijk verzegeld in een rode envelopIn de rijke regio's in het zuidoosten wordt het meeste geld gebruikt om speelgoed, snacks, kleding, schoenen en andere spullen voor kinderen te kopen.papierwerk, of gespaard voor toekomstige onderwijskosten.

Stuur groeten en rode enveloppen via Wechat

Met de populariteit van instant messaging apps, zijn felicitatie kaarten zelden te zien.Mensen gebruiken de app Wechat om verschillende sms'jes te sturen, spraakberichten en emoji's, waarvan sommige het nieuwejaarsdierenbeeld bevatten, om groeten en goede wensen uit te wisselen.Digitale rode enveloppen worden steeds populairder en een grote rode envelop in een groepschat begint altijd een gelukkig grijpen spel.

Ik kijk naar het nieuwjaarsgala van CCTV van 20:00 tot 00:00.30

CCTV NieuwjaarsgalaHet is onmiskenbaar dat het CCTV Nieuwjaarsgala de meest bekeken tv-special van China is, ondanks de dalende kijkers in de afgelopen jaren.5 uur live uitzending muziekHoewel het publiek steeds kritischer wordt tegenover de programma's, houdt dat niet in dat mensen de tv op tijd aanzetten.De heerlijke liederen en woorden vormen de gebruikelijke achtergrond voor een herenigingsdinerWant het is toch al een traditie sinds 1983.

Firecrackers gaan om 12: 00 uur af.00

Er is een nieuwjaarsbel op het TV-gala om 0: 00.00De Chinese hebben een lange traditie om vuurwerk te laten afgaan.Oorspronkelijk om het legendarische monster Nian weg te jagen dat om middernacht verschijnt.In de afgelopen jaren hebben veel stedelijke gebieden een vuurwerkverbod of een speciale ruimte of periode voor vuurwerk vastgesteld om ongevallen en bedreigingen voor de luchtkwaliteit te voorkomen.

Een halfmaand lang familie bezoeken van het ene gezin naar het andere

Na een dag thuis beginnen mensen vanaf de tweede dag van het nieuwe jaar familieleden te bezoeken.De volgende dagen zal hij in verschillende familieleden wonen.Voor sommige uitgebreide gezinnen in landelijke gebieden is een half maand nauwelijks genoeg om iedereen te bezoeken. Mensen brengen cadeautjes naar elkaar thuis en geven rode enveloppen aan de kinderen. Dat is een ritueel.

Volksvertoningen en tempelbeurzen
Folk shows tijdens het Chinees NieuwjaarIn stedelijke gebieden zijn er bruisende tempelbeurzen met religieuze aanbidding, kostuumvoorstellingen, spelletjes en lokale snacks.Het biedt een geweldig avondplezier.In plattelandsgebieden zullen waarschijnlijk meer authentieke volksvoorstellingen worden gezien, waaronder de yangko-dans en het stijlwandelen in het noorden van China en de draak- en leeuwendansen die in de zuidelijke regio's heersen.

Wat er te eten is prioriteit van het feest

Een oud Chinees gezegde luidt: 'Voedsel is het belangrijkste voor de mensen', terwijl een modern gezegde luidt: 'Elke feesttijd wordt er 3 kilo aan gewicht.' Beide verwijzen naar de liefde van het Chinese volk voor eten.Er zijn waarschijnlijk geen andere mensen zoals de Chinezen die zo gepassioneerd en kieskeurig zijn over koken.Naast de basisvereisten van uiterlijk, geur en smaak, staan ze erop om festivalvoedsel te maken dat een gunstige betekenis heeft en geluk brengt.

Hoe zeg je Gelukkig Nieuwjaar in het Chinees
Gelukkig nieuwjaar.过年好 新年快乐 Ik ben blij dat je er bent.
xīn nián hǎoGuò nián hǎo xīn nián kuài lè